Kérjük, jelentkezz be GRAPHISOFT ID-val!

A vastagon írt mezők kitöltése kötelező.

Email
Jelszó

Elfelejtett jelszó

BIM irodavezetés

BIM irodavezetés

(BIM Modul #2)

Ismerje meg a tervezőirodai szintet érintő aktuális BIM szabványokat, szerepeket, követelményeket és a megvalósítás módszereit. Nem kis feladat és kihívás a hagyományos munkamódszerekről BIM munkafolyamatokra áttérni. Új szerepek és munkafolyamatok jelennek meg, ami egyúttal általában a projektcsapatok átalakításával, a munkamódszerek megváltozásával és új szoftverek bevezetésével is jár.

A BIM Office Management tréning a megvalósítás folyamatára összpontosít, a BIM aktuális alkalmazására, beleértve a világszerte érvényes szabványokat, a cég- és projekt szinten megjelenő új szerepkörökre és a csapamunka új módszereire. Áttekintést nyújt az olyan BIM munkafolyamatokat támogató anyagokról, mint a BIM végrehajtási terv (BEP) és a tervezési felelősség mátrix. Betekintést nyújt a BIM-projektek jogi vonatkozásaiba is.

Bár a képzés nagyrészt platformfüggetlen, az összes olyan, a teljes tervezési és építési folyamat során használható szoftvercsomagról áttekintést nyújt, amelyek képesek optimálisan együttműködni az ARCHICAD-del.

A képzés helye és ideje:
A BIM irodavezetés tréninget a GRAPHISOFT központi épületében (Budapest, 1031, Záhony utca 7. ("G" épület)) tartjuk

A résztvevők számára biztosítunk meleg ebédet és frissítőket. A csoport maximális létszáma 25 fő. A tréning munkanyelve: magyar.

A tréning tematikája:

 • A BIM menedzser és a BIM bevezetése: szerepkör, feladatok, szükséges ismeretek és személyiségjegyek, tervezés - megvalósítás - átadás, esettanulmányok
 • A BIM gyakorlata és szabványai: a BIM és a BIM határainak meghatározása, iparági áttekintés
 • Szabványok és végrehajtási terv: helyi- és nemzetközi szabályozások, ISO 19650, tervszolgáltatási ciklus és a BIM végrehajtási terv (BEP) tartalma; sablonok és példák
 • Projektcsapat összeállítása: Csapat- és projekt-szerepkörök
 • Jogi aspektusok: Általános kérdések, források és ajánlások
 • Tervszolgáltatási módszerek és viszonyuk a BIM-hez, tervezői felelősség-mátrix
 • Projektellenőrzés: szerepkörök és ellenőrzési feladatok; szoftverek és módszerek
 • Teljes életciklus BIM: Üzemeltetői elvárások, követelmények, üzemeltetési információmodell
 • Szakági együttműködés: koordinációs ciklus, IFC, MND, BCF és együttműködési folyamatok
 • Szoftverek integrálása: Grasshopper, dRofus, Solibri, Kubus BIMcollab, CloudCompare, Bluebeam, Common Data Environment megoldások

Részvételi feltételek:

 • A tréning nem tartalmaz általános ARCHICAD oktatást. A tréning sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen a stabil középszintű ARCHICAD előismeret. A képzést azoknak ajánljuk, akik legalább 60% eredményt érnek el az online ARCHICAD teszt kitöltésekor.

A részvétel díja 180.000 Ft+ Áfa
(„SSA” szoftverkövetéssel rendelkező felhasználóinknak 144.000,- Ft+ Áfa)


Köszönjük érdeklődését, a regisztrációt lezártuk