Kérjük, jelentkezz be GRAPHISOFT ID-val!

A vastagon írt mezők kitöltése kötelező.

Email
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Józsi mesélte
MEP Team Leader, Interoperability Team

Idén hetedik éve dolgozom a Graphisoft-nál. Korábban voltam már kisebb és nagyobb vállaltoknál is, így tapasztalatból tudom, hogy cég méretét tekintve hozzám a Graphi illik leginkább. Szerettem volna egy olyan cégnél dolgozni, ami komoly háttérrel bír, stabil és kiszámítható jövedelmet biztosít, azonban nem szeretnék elveszni a sok kollega között és szimplán ’statisztikai adatként’ létezni. A GRAPHISOFT pont a kettő között van, mert középvállaltnak mondhatjuk magunkat méretben, de a hangulat még mindig családias tudott maradni és szükség van a kreativitásra, innovativitásra is.

Különleges emberekkel dolgozhatok együtt. Tetszik, hogy sok kollegám az évek során vezetővé vált, viszont emberként ugyanolyannak tudott maradni, mint régen volt, ami szerintem ritka dolog. Műszaki emberekkel dolgozom együtt, akik otthon ledobják az inget/pólót és hétköznapi emberként élik mindennapjaikat. A GRAPHISOFT egy 30 éve működő cég, erős alapokon van és folyamatosan fejlődik. Sokan 10-20 akár 25 éve itt dolgoznak és az évek során egy szép nagy családdá, aktív közösséggé váltunk, érezhető a jó hangulat.

Amikor elkezdtem itt dolgozni, fejlesztőként vettek fel és távmunkában kolozsvári fejlesztőket outsource-olva vezettem. Azóta már Team Leaderként dolgozom, jelenleg is vannak outsource-s kollégáink, de most már Marosvásárhelyről. Az én csapatom eleinte épületgépészeti modellezéssel foglalkozott, de most fő feladatunk az ArchiCAD programrendszert használó építészek együttműködésének támogatása más szakági mérnökökkel és programokkal. Én Győrből származom, a kezdetekben ideiglenesen Budapestre költöztem és ott dolgoztam, viszont visszahúzott a szívem a gyökerekhez. Szerencsésnek érzem magam, hogy a cég biztosította számomra a szükséges feltételeket, az új győri csapat kialakítását és támogatta a költözésemet is Győrbe.

Jelenleg egy 3 (Győr) + 2 (Bp) fős csapatot vezetek és a Marosvásárhelyen dolgozó kb. 3 főt. Skypeon, képernyőmegosztással történik a távolsági munka megoldása, ami akár még gyorsabb is lehet, mintha ugyanabban az irodában egy másik szobába kellene átmennem. Heti rendszerességgel, akár többször is van megbeszélés és ilyenkor személyesen is találkozunk. A projektek nem csoportszinten vannak kialakítva, hanem funkcionálisan, kompetenciák és képességek alapján, témakörök köré szerveződve. Egy éves ciklusaink vannak és kötetlen munkaidőben dolgozunk, napi nyolc órában.

A BME-n végeztem, műszaki informatika szakon, viszont a diploma megléte nem feltétlenül szükséges nálunk, sőt nem feltétel a C++ ismeret sem a bekerüléshez. Inkább a gondolkodásmód számít, az, hogy a probléma megoldásáig ki hogyan jut el, mennyire tud strukturáltan gondolkodni. Ezen kívül fontos az objektumorientált szemléletmód, alaposság és a precizitás. Nekünk a legkisebb programhibát is ki kell javítanunk, melyhez minőségorientált szemléletmód kell. Meg kell próbálnunk elérni a tökéleteset, gyakran nem elégszünk meg a good-enough megoldásokkal.

Korábbi emlékeim alapján, amikor egy kis cégnél dolgoztam minden nap nekem kellett kitalálnom a napi feladatokat, viszont nem léteztek semmilyen céges szabályok sem. Ennek szöges ellentéte amikor egy nagy multi cégnél voltam, nem hozhattam semmilyen döntést, nem nézték jó szemmel a gondolkodást, csak kódolni kellett, viszont azt már nagyon szigorú szabályok és komplett specifikációk mellett. Ezekkel szemben mi a Graphisoft-nál olyan embereket keresünk, akik képesek döntéseket hozni már a kezdetektől, vállalják a felelősséget és teljes egészében rájuk lehet bízni a feladatot. Élvezik is, amit csinálnak, így mindig minőségi munkát adnak ki a kezükből. Én a változatos munkát élvezem itt legjobban, és azt, hogy van lehetőségem döntéseket hozni. Tetszik, ahogy a munkám eredményét reklámozza a cég és komoly marketinggel támogatja termékünk sikerét.