Kérjük, jelentkezz be GRAPHISOFT ID-val!

A vastagon írt mezők kitöltése kötelező.

Email
Jelszó

Elfelejtett jelszó

BIMcloud

BIMcloud – Csapatmunka építészeknek

BIMcloud – Csapatmunka építészeknek

A BIMcloud valós idejű, biztonságos csapatmunka lehetőségét nyújtja építészeknek, függetlenül a projekt méretétől, az irodák földrajzi elhelyezkedésétől vagy az internetkapcsolat sebességétől.

A BIMcloud Basic a BIMcloud minden felhasználó számára elérhető ingyenes változata, amely a BIMcloud telepítése után pár kattintással aktiválható.

A BIMcloud Basic és a BIMcloud összehasonlítása

A BIM Server megszűnik, a BIMcloud lép a helyére

 • Az ingyen használható BIM Server új nevet kapott: BIMcloud Basic.
 • A BIM Server évek óta BIMcloud technológiára épült.
 • A BIMcloud ingyenes változata a BIMcloud Basic.
 • A BIMcloud Basic és a régi BIM Server funkcionalitásban megegyeznek.
 • A BIMcloud Basic használatához nincs szükség licencre, csak egy díjmentes aktiválásra.

 • Egy-egy BIMcloud Basic egy-egy, az ARCHICAD 19-nél nem régebbi verziót támogat.
 • A telepítés során kiválasztható, melyik ARCHICAD verzió legyen a támogatott.
 • Egy gépen több BIMcloud Basic is futtatható egyidejűleg.
 • A BIM Server 19, 20, 21 felhasználóinknak azt javasoljuk, hogy frissítsenek BIMcloud Basic-re.

 • A jövőben már nem frissül tovább a BIM Server.
 • A hibajavítások a BIMcloud új kiadásaiban jelennek meg.
 • A frissítésekhez a BIMcloud Basic-re frissítéssel lehet hozzájutni.
 • A BIMcloud Basic könnyen, újratelepítés nélkül frissíthető BIMcloud-ra.
 • A teljes változat funkcióinak megismeréséhez felhasználóink pilot licencet igényelhetnek GRAPHISOFT partnerüktől. A pilot időszak végén újra telepítés nélkül lehet választani a BIMcloud megvásárlása vagy az alapfunkciókhoz való visszatérés között.

 • A BIMcloud tervezetten negyedévenként frissül.
 • Az új kiadások új funkciókkal és hibajavításokkal érkeznek.
 • Ezentúl egyetlen BIMcloud telepítő lesz; külön frissítőcsomagok nem készülnek.
 • A kiadások neve tartalmazza az évszámot és a kiadás számát (pl. 2018.1, 2018.2, stb.).
 • A BIMcloud kiadásai függetlenek az ARCHICAD verzióktól és frissítésektől


BIMcloud építészeknek

BIMcloud építészeknek

A BIMcloud-os csapatmunkához nem kellenek IT szakismeretek. A csapat tagjai lefoglalhatják maguknak a projekt egyes elemeit vagy dolgozhatnak egy-egy emeleten, metszeten, nézeten vagy alaprajzon. Automatikus, valós idejű elemfoglalási rendszer segíti a mindennapi munkát, ami vesződség nélkül biztosít kizárólagos hozzáférést a lefoglalt elemekhez, miközben a BIMcloud a háttérben gondoskodik a projekt adatbázis integritásának megőrzéséről.

A BIMcloud a GRAPHISOFT szabadalmaztatott "Delta" technológiáját használva ultragyors tervmegosztási és kollaborációs platformot biztosít. A csapat tagjai között kizárólag az elemek változásainak küldésével a hálózati forgalom jelentősen mérsékelhető, ezzel csökkentve a hálózat sávszélességének jelentőségét.

A BIMcloud ténylegesen skálázható és páratlan előnyöket nyújt a csapatmunkához és a nagy léptékű projektekhez. Több kontinensen elhelyezkedő csapatok dolgozhatnak egyidejűleg nagy projekteken, bonyodalmak nélkül. A kisebb csapatok a tervekről készült automatikus pillanatfelvételeknek és a szerepkör-kezelésnek köszönhetően a tervezésre fókuszálhatnak, az adminisztráció helyett.

A BIMcloud nem csak az egyidejű munkavégzést teszi lehetővé egy projekten, hanem azonnali üzenet-küldő platformként is működik. A munkaterület színkódolása segít azonosítani, ki min dolgozik. A BIMx PRO használatával a különböző tervezési kérdések megoldását üzenetek és táblagéppel vagy okostelefonnal készített, jegyzetekkel ellátott képernyőképek támogatják.

A BIMcloud szinte bármilyen hálózaton elműködik, így még utazás közben, egy laptoppal, internetkapcsolat nélkül is lehet dolgozni. Bárhonnan. A következő on-line kapcsolódáskor a BIMcloud frissíti a változásokat a csapat összes tagja között.

A BIMcloud beépített eszközei nagyon magas rendelkezésre állást és vis maior esemény esetén gyors helyreállást biztosítanak. A tervekről készített rendszeres pillanatfelvételek lehetővé teszik a projektek visszaállítását egy korábbi állapotra, ha valamilyen tervezési probléma ezt szükségessé teszi. A szerverről automatikus mentések készülnek, így egy vis maior helyzet után néhány kattintással helyreállítható a teljes szervertartalom. A beépített felügyeleti rendszer biztosítja, hogy mindig legyen a munkavégzéshez elegendő erőforrás. Ha az erőforrások fogytán vannak, a rendszer email üzenetet küld a felhasználónak a lehetséges veszélyről, még azelőtt, hogy a helyzet kritikusra fordulna.

A BIMcloud Basic és a BIMcloud összehasonlítása

BIMcloud BIM Menedzsereknek

BIMcloud BIM Menedzsereknek

A BIMcloud projektmenedzsment felülete lehetővé teszi a BIM menedzserek számára az iroda - adott esetben több földrészen működő - szervereinek rendszerbe szervezését. A mappák és csoportok felépítése a vállalati stratégiának megfelelő logikát követi (pl. tervezőirodák, projekt típusok, építészek szerinti csoportosítás).

A BIMcloud Manager egy internetes böngészőben megnyitható „zero-deployment” kezelőfelülettel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a BIM menedzserek számára, hogy a BIMcloud működését ne csak asztali számítógépeken vagy laptopon, hanem táblagépeken vagy akár okos telefonon keresztül felügyelhessék. A rendszer minden általánosan használt böngészőt és platformot támogat.

A BIMcloud a beépített felhasználói és jogosultsági rendszerén keresztül képes arra, hogy egyaránt kiszolgáljon alacsony és magas hozzáférési szintet megengedő vállalati környezetet. A BIM menedzserek felhasználói szerepeköröket és csoportokat tudnak létrehozni és beállítani. Az egyes szerepkörök – mint projektgazda, építész, műszaki rajzoló vagy betekintő – kioszthatók az akár különböző helyszínen dolgozó csapattagok között. Az egyes szerepekörökhöz tartozó jogosultságokat lehetőség van a stúdió felépítésének, a munkafolyamatoknak vagy a projekt tervezési és dokumentációs sajátosságainak megfelelően beállítani. A jellemző szerepkörök többször felhasználhatók a különböző projektekhez, melyekhez akár alvállalkozók, mérnökök, tanácsadók, sőt az ügyfelek is jogosultságokat kaphatnak.

A BIMcloud lehetővé teszi párhuzamosan több projekten egyidőben a csapatmunkát, különböző ARCHICAD verziókkal. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a futó projekteket a megfelelő ARCHICAD verzión lehet befejezni, míg új projekt más ARCHICAD verzión is indítható – és minden projektet ugyanaz a BIMcloud képes kezelni.

Projekt pillanatfelvétel – a megosztott tervezési projekt aktuális állásáról – automatikusan és manuálisan is létrehozható a tervezés bármelyik szakaszában. Ez alapján a projekt egy adott állapota könnyen visszaállítható. A BIM menedzserek a BIMcloud-on található összes tervről automatikus biztonsági mentést is készíthetnek, amely segítségével a teljes szerver néhány kattintással visszaállítható.

A BIMcloud Basic és a BIMcloud összehasonlítása

BIMcloud IT szakembereknek

BIMcloud IT szakembereknek

A terhelés növekedésével a meglévő BIMcloud szerverek menet közbeni frissítése vagy új szerverek rendszerbe állítása nem okoz fennakadást az iroda munkájában. A tervezési projekteket szabadon lehet mozgatni a különböző BIMcloud szerverek között.

A BIMcloud könnyen telepíthető nyilvános vagy privát felhőben lévő virtuális gépekre is. A HTTP, HTTPS és VPN protokollok egyaránt támogatottak. A BIMcloud teljes mértékben kompatibilis ezekkel a szabványos protokollokkal, hogy a biztonságos kapcsolat létrehozható legyen.

A BIMcloud működhet 24/7 üzemidőben. A diagnosztikai rendszer folyamatosan figyeli a szerver teljesítményét, erőforrásait, valamint egészséges működését. A lehetséges problémák jelentéséről azonnali email értesítés kérhető.

A BIMcloud hagyományos hardveren is működik. A BIMcloud futtatásához nincs szükség speciális, a hétköznapi használattól nagyban eltérő, drágább hardverre vagy szoftverre még egy nagyobb méretű projekt esetében sem. A BIMcloud-hoz több szerver cím is konfigurálható, mely biztosítja az optimális adatátviteli sebességet minden lokációról, ezzel optimalizálva a szükséges sávszélességet.

A BIMcloud vállalati környezetbe integrálható, biztosítva az IT szakemberek számára a központi felhasználó- és adatmenedzsmentet. A vállalatok meglévő felhasználói adatbázisa szabványos LDAP protokollon keresztül a BIMcloud-ba integrálhatók, ezáltal csökkentve a felhasználó menedzsment IT költségét. A BIMcloud felhasználók bejelentkezési adatai automatikusan szinkronizálódnak a vállalat felhasználói illetve tartományi adataival.

A BIMcloud beépített, könnyen kezelhető biztonsági mentés és visszaállítás funkcióval rendelkezik segítve az IT szakemberek munkáját. Teljesen automatikus, időzített biztonsági mentések készíthetők a teljes BIMcloud szerverről, valamint a projekt adatbázisokról. Szükség szerint a biztonsági mentés manuálisan is létrehozható. A biztonsági mentésekből a teljes BIMcloud környezet könnyedén, néhány kattintással visszaállítható.


Nézze meg a BIMcloud-ot működés közben

BIMcloud funkciók
Új BIMcloud telepítése, BIMcloud Manager konfigurálása
BIMcloud előnyök építészek számára
Új BIMcloud telepítése, BIMcloud Manager konfigurálása
BIMcloud Delta Cache konfigurálása
BIMcloud licencelés és licenckulcsok
A böngésző-alapú BIMcloud Manager bemutatása
A BIMcloud Tervek oldal és funkciói
BIMcloud Tervek oldal összefoglaló és beállítási panelje
BIMcloud Tervek pillanatfelvételeinek ütemezése
BIMcloud Tervek pillanatfelvételeinek kezelése

BIMcloud funkciók

Új BIMcloud telepítése, BIMcloud Manager konfigurálása

BIMcloud előnyök építészek számára

Új BIMcloud telepítése, BIMcloud Manager konfigurálása

BIMcloud Delta Cache konfigurálása

BIMcloud licencelés és licenckulcsok

A böngésző-alapú BIMcloud Manager bemutatása

A BIMcloud Tervek oldal és funkciói

BIMcloud Tervek oldal összefoglaló és beállítási panelje

BIMcloud Tervek pillanatfelvételeinek ütemezése

BIMcloud Tervek pillanatfelvételeinek kezelése

Funkciók összehasonlítása

  BIMcloud Basic BIMcloud
Valós idejű együttműködés yes yes
Távoli elérés szabványos HTTP protokoll szeirnt yes yes
Alacsony sávszélesség stabil kezelése yes yes
HTTPS kompatibilitás a biztonságos szerverkapcsolat érdekében yes yes
Böngésző-alapú kezelőfelület yes yes
Desktop hardveren és szoftveren is működik yes yes
Egyszerre több ARCHICAD verzió támogatása no yes
Foglalási asszisztens no yes
BIMx integráció, valós idejű üzenetküldés no yes
Projektek tárolása és elérése több szerveren no yes
Több irodás felhasználásra optimalizált no yes
Többszintű mappa alapú projektszervezés no yes
Szerverek menet közbeni skálázhatósága no yes
Felhasználók csoportba rendezése no yes
Több irodai használatra optimalizált Delta Cache no yes
Központi felhasználókezelés (LDAP integráció) no yes
Részletes szerepkör kezelés no yes
Öndiagnosztika, felügyeleti rendszer no yes
Automatizált biztonsági mentés no yes

Gyakori kérdések a BIMcloud-al kapcsolatban

A BIMcloud lehetővé teszi, hogy építészek, mérnökök és tanácsadók együtt dolgozzanak szinte bármilyen komplexitású projekten, szinte bármilyen hálózaton vagy hardveren.

A BIMcloud egy on-premises termék, mely telepíthető akár asztali számítógépre akár nyilvános vagy privát felhő környezetben létrehozott virtuális gépre is.

Jelenleg csak a GRAPHISOFT termékei (ARCHICAD és BIMx) képesek közvetlenül kapcsolódni a BIMcloud-hoz. Ugyanakkor a BIMcloud a BIM projektek teljes koordinációját és kezelését is lehetővé teszi IFC kapcsolaton és az ARCHICAD MEP Modeler funkcióin keresztül.

A GRAPHISOFT BIMcloud egy központi BIMcloud Managerből, tetszőleges számú BIMcloud Server-ből és BIMcloud kliensekből (ARCHICAD, BIMx) áll, amelyeket a BIMcloud Manager kapcsol össze. A BIMcloud asztali számítógépre, illetve nyilvános vagy privát felhő-alapú platformon létrehozott virtuális gépre is telepíthető, és számos központilag kezelt IT rendszerrel integrálható (pl. Active Directory).

A BIMcloud Manager a GRAPHISOFT BIMcloud megoldásának központi eleme, amely elhelyezkedéstől függetlenül megteremti a kapcsolatot a különböző komponensek között (pl. különböző irodák, városok vagy akár földrészek között). A BIMcloud Manager önmagában nem tartalmaz BIM adatokat, mindössze egy integrált adatsort a BIMcloud Server-ekről, tervekről és felhasználókról, illetve azok meghatározott szerepköreiről és jogosultságairól.

A BIMcloud Server-ek tárolják az ARCHICAD-ben és BIMx-ben megnyitható BIM projekteket.

 • A BIM projektek szabadon mozgathatók az azonos BIMcloud rendszeren belüli BIMcloud Server-ek között.
 • A BIMcloud Server mögötti hardver szabadon változtatható anélkül, hogy az a kliens oldali munkafolyamatban fennakadást okozna.
 • A BIM projekt adatokat kizárólag az a BIMcloud Server tárolja és kezeli, ahol a megosztott projekt található.

A BIMcloud Manager-hez kapcsolódó kliensek – melyek lehetnek irodai számítógépek, laptopok ARCHICAD klienssel, vagy mobil eszközök BIMx applikációval – szabadon hozzáférhetnek és változtathatják A BIMcloud Server-en tárolt BIM projekteket.

A BIMcloud Basic ingyenesen elérhető, de a BIMcloud-hoz képest korlátozott funkciókkal rendelkezik. A BIMcloud Basic aktiváláshoz GRAPHISOFT ID szükséges.

A BIMcloud licencelése alapvetően a BIMcloud-hoz egyidőben csatlakozó felhasználók számától függ. Minden egyes kapcsolódó felhasználónak szüksége van egy BIMcloud felhasználói licencre. Ezek a BIMcloud felhasználói licencek ugyanúgy viselkednek, mint az ARCHICAD floating licencek: ha a felhasználó bezárja az ARCHICAD vagy a BIMx alkalmazást, akkor a BIMcloud felhasználói licenc felszabadul. A BIMcloud korlátozás nélkül szabadon skálázható további BIMcloud Server-ek további számítógépekre történő telepítésével.

Nem, a BIMcloud felhasználói licencek külön kulcsot igényelnek. BIMcloud Basic pedig GSID segítségével aktiválható.

Yes, BIMcloud can be deployed on both public as well as on private clouds. Igen, a BIMcloud mind nyilvános, mind privát felhőben létrehozott virtuális gépre is telepíthető. Sőt, a BIMcloud bármilyen (otthoni, irodai) szerver gépre telepíthető.

Mindegyik BIMcloud komponens alap esetben szabványos HTTP protokollt használ és kompatibilis a HTTPS kommunikációt biztosító proxy szerverekkel illetve VPN-en keresztül is használható, így biztonságos elérés építhető ki helytől függetlenül.

Nem, a BIMcloud szabványos HTTP/HTTPS hálózati kapcsolaton keresztül (VPN-nel vagy anélkül) elérhető távolról is. A BIMcloud hálózati felépítésével és követelményeivel kapcsolatban bővebb információért kérjük látogasson el a Help Center oldalra.

No. The BIMcloud is purpose built to tolerate virtually infinite levels fo network latency and therefore eliminate the need and expense of special hardware or software to maintain “real-time” connectivity.

A BIMcloud Basic minden országban elérhető, ahol az ARCHICAD is. A BIMcloud elérhetőségéről kérjük érdeklődjön a helyi GRAPHISOFT partnereknél.

A BIMcloud Basic elérhető oktatási és próba célokra is. A BIMcloud csak kereskedelmi használatra vehető igénybe.

Kérjük, látogasson el a hardver és operációs rendszer követelményeket részletező oldalunkra.