BIM Szerver

Az ArchiCAD forradalmasítja a BIM együttműködést

A nagyléptékű épületinformációs modellek kezelése közben az építészek gyakran szembesülnek a modell hozzáférhetősége és a munkaszervezés okozta szűk keresztmetszetekkel. A GRAPHISOFT BIM Szervere – az élenjáró Delta Szerver technológiával – drasztikusan csökkenti a hálózati adatforgalmat, ezzel biztosítva a csapattagok számára a valós idejű kooperatív munkát a BIM-modellen.

Híd a kontinensek között: Online BIM együttműködés határok nélkül

A felvételen megtekinthető az "Open & Online BIM" együttműködés szóló online webinar-unk. Segítségével felfedezheti, hogyan segíti azGRAPHISOFT BIM szerver a tervezőcsapatok határokon átívelő napi munkáját épületinformációs modellezés közben. A lécet magasra tesszük - a munkába különböző szakágak is bekapcsolódnak az ArchiCAD nyújtotta NYÍLT (OPEN BIM) együttműködés munkafolyamat segítségével (angol nyelvű videó).
Bridging Continents: Online BIM Collaboration around the World

Sebesség

Speed

Az ArchiCAD együttműködési környezetében a hosszas szerver szinkronizációs várakozási idő már a múlté. Az egyedülálló Delta Szerver technológia drámaian csökkentette a hálózati adatforgalmat. Ennek a segítségével a BIM projektek egy általános internet kapcsolattal elérhetőek bárhonnan a világból.

Adatbiztonság

Data Safety

Az hálózati vagy hardver hibából bekövetkező adatsérülés a CAD/BIM menedzserek legnagyobb félelme: egy hibás számítógép az egész iroda munkáját romba döntheti. A BIM Szerver erőteljes rendszerkialakítása a BIM projektek sértetlenségét folyamatosan biztosítja. Bármilyen rosszul működő komponens adathibáját blokkolja, megőrizve a projekt sértetlenségét a hálózaton.

Munkafolyamat

Workflow

Az ArchiCAD új Csapatmunkája az igény szerinti elemhozzáféréssel és a szerver szintű konfliktus kezeléssel a 2D munkafolyamatok rugalmasságát kombinálja a modell alapú világ koordinációs erejével. A cégek munkaerő-forrásaikat sokkal nagyobb hatékonysággal használhatják a dinamikus és központi kontrollal rendelkező tervezési munkafolyamatban.

Második generációs Csapatmunka az ArchiCAD-ben

Az ArchiCAD a modern BIM Server™ technológiát magába foglalva új mintával szolgált a tervezési fájl megosztása terén. A forradalmian új DELTA-server™ technológia lehetővé teszi, hogy csak a változtatások utazzanak a kliens és a szerver között. Egy átlagos adatcsomag mérete a megabyt-okról megabit-ekre csökken. Így a csapattagok akár egy általános internet kapcsolattal tudnak egyidőben BIM modelleken dolgozni bárhonnan a világból.
Next-Generation Teamwork in ArchiCAD
Getting started with the GRAPHISOFT BIM Server

A GRAPHISOFT BIM Szerver használata

A GRAPHISOFT BIM Szervert építészeknek tervezték, nem IT szakembereknek, így egy általános irodai kiépítés standard számítógépein is működik. A legjobb hír, hogy a GRAPHISOFT BIM Szerver ingyenes minden ArchiCAD licenszhez.  Ebben a videóban bemutatjuk, milyen egyszerű a beüzemelése.

Csapatmunka — csapatmunka projekt beállításai

Részletek a megosztott csapatmunka projekt alapbeállításairól, ide érte a megosztás folyamatát, a felhasználók és tervezési jogok megadását.

A GRAPHISOFT BIM Szerver beállításai
Projekt megosztása
BIM Szerver felhasználók és jogok
Csapatmunka mentése és bezárása

Csapatmunka — Foglalás/Elengedés és a Küldés/Fogadás folyamata

Hogyan tudnak az építészek egyidőben, egymással párhuzamosan egy projekten dolgozni: hogyan tudnak a csapattagok elemeket foglalni és elengedni, hogyan módosítanak és küldenek értesítést a változásokról.

Egyszerű elemfoglalás
Foglalási visszajelzés
Haladó foglalási technikák
Munkaterület információk
Elemek elengedése
Küldés és fogadás
Csapatmunka használata több számítógépen

Csapatmunka — kommunikáció csapatmunka környezetben

Példák a Csapatmunka üzenetküldő funkciójáról és arról, hogyan segíti ez a csapattagok közötti együttműködést egy megosztott projekt esetén.

Csapatmunka funkciók felhasználókkal
Azonnali üzenetküldés Csapatmunkánál
Elemek elkérése és foglalása
Foglalás az elemeken túl

Csapatmunka — kommunikáció csapatmunka környezetben

Haladó ArchiCAD Csapatmunka funkciók: szerver könyvtárak, haladó elemfoglalás/elengedés technikák, administrációs funkciók, egyedi jogok, és a projekt automata mentés/visszaállítás.

Munka a könyvtárakkal és könyvtári elemekkel
Haladó Foglalás/Elengedés/Üzenetek
Haladó projekt adminisztráció
Csapatmunka projekt visszaállítása automata mentésből
Haladó BIM Szerver adminisztráció